Consultancy

Consultancy betekent niet zo maar uurtje factuurtje. Kiezen voor Qmino ontwikkelaars betekent tevens kiezen voor kwaliteit en voor een partner die zich engageert om zo goed mogelijk uw doelstellingen te behalen, en dit zowel op korte als lange termijn. Hiertoe combineren wij een pragmatische aanpak met een continue verbeteringsproces waarbij we steeds kijken hoe het beter kan in de toekomst.

Wij kiezen altijd voor het "bring your pain forward" concept van software ontwikkeling. Is er een regelmatig terugkomend probleem? Stel dit dan vast, en zorg ervoor dat je de oplossing documenteert en indien mogelijk automatiseert. Dit heeft twee belangrijke voordelen:

  • Het initiĆ«le probleem is opgelost
  • Het probleem komt ook niet meer terug: de moeilijke ervaring is nu een eenvoudige zaak geworden.

Deze manier van werken ligt ons nauw aan het hart en is toepasbaar op veel aspecten van software ontwikkeling. U hoeft zich geen zorgen te maken dat een bug terug opduikt, want er is een test voor geschreven. Deployment van uw applicatie kan niet meer foutgaan, want deze is geautomatiseerd en gebeurt via een enkele klik. U bent zeker dat de updates op de databank correct gebeuren, want ze worden automatisch toegepast en zijn daardoor reeds meerdere keren getest tijdens de ontwikkeling. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ontwikkelaars zich kunnen focusen op het schrijven van goede software en het tijdig opleveren van een project, in plaats van steeds opnieuw dezelfde problemen te moeten oplossen.

Staat het ontwikkelingsproces bij u nog niet op punt? Met Qmino haalt u een partner binnen die proactief meewerkt om dit soort problemen voor u op te lossen. En heeft u reeds een goed geoliede ontwikkelingsmachine? Dan weet u dat onze ontwikkelaars perfect in uw ontwikkelingsteam kunnen integreren.

Onze Expertise

Clients

Full Stack development

Onze focus ligt op het maken van webapplicaties. Hierbij gebruiken wij typisch Java in de backend en javascript frameworks zoals Angular 2, React of Knockout voor de front-end. Binnen Qmino is er een brede kennis van de gangbare frameworks aanwezig, en daardoor passen wij als partner perfect in uw Java project, ongeacht welke frameworks u wenst te gebruiken. Onze kennis van het maken en ontwerpen van RESTful webservices is niet te evenaren. Wij commercialiseren immers zelf een tool waarmee Java REST services automatisch worden documenteerd op basis van de source code. Het spreekt voor zich dat dit een erg grondige kennis van Frameworks zoals Spring-MVC en JAX-RS implementaties vereist. Wij verspreiden deze kennis onder de ontwikkelaars binnen het bedrijf door hen mee te laten ontwikkelen aan dit product tijdens hun opleiding.

Wij zijn fervente aanhangers van Test Driven Development, en proberen dit ook (indien nodig) aan te brengen aan onze klanten. Onze klanten maken dan ook regelmatig gebruik van onze expertise om interne medewerkers hetzij om te scholen naar developers of om bijkomende opleidingen te geven aan het bestaande ontwikkelingsteam.

Clients

Continuous delivery

Onze developers weten niet alleen hoe ze moeten ontwikkelen, maar ook hoe ze software op een best-practice manier kunnen opleveren. Het aanmaken van build configuraties, waarbij de code automatisch getest en gebouwd wordt, behoort tot de skill-set van al onze consultants. Indien uw software nog niet automatisch gebouwd wordt, blijven wij niet bij de pakken zitten, maar zorgen wij ervoor dat u de nodige stappen kan zetten om deze best practices te volgen.

Clients

Devops

Wanneer wij Full-stack zeggen, menen wij dat ook. Het software ontwikkelingsproces stopt bij ons niet bij het opleveren van gebouwde software. De software moet ook nog op een omgeving draaien, die op een gestandaardiseerde manier onderhouden wordt. Onze interne opleidingen zorgen ervoor dat onze consultants kennis hebben van Linux, provisioning tools zoals Puppet en Chef en Container Virtualisatie (Docker). Dit allemaal ofwel op eigen hardware of in de cloud (AWS). Zo kunnen ze ofwel zelf het nodige werk doen, of vlot communiceren en documentatie genereren voor een bestaand Devops team.

Clients

Agile

Onze consultants zijn gewend om op een Agile manier te werken. Al onze consultants zijn bekend met de Agile tools in de Atlassian suite (en het opzetten hiervan). Ze kunnen dus gerust meedraaien in uw bestaande software ontwikkelingsprocessen. Soms is het echter niet mogelijk om in alle gevallen de Agile methodologieƫn tot op de letter te volgen. Een pragmatische aanpak is vaak vereist, zodat er een vlot software ontwikkelingsproces op poten gezet kan worden.

Relevante succesverhalen