IMOB

Dit onderzoeksinstituut van de UHasselt had reeds een sterk development team, maar omwille van een strakke deadline hadden zij hulp nodig bij het opzetten van een toolchain om het software ontwikkelingsproces te ondersteunen. Binnen één week tijd ontving IMOB van Qmino een volledig opgezette IT infrastructuur, en kregen zij een snel-cursus in Agile praktijken om hiermee aan de slag te gaan.

De development setup van IMOB bevatte de volgende componenten: Gitlab, Confluence, JIRA, Bamboo. Deze componenten zijn opgesteld in het AWS cloud systeem. De systemen worden automatisch geback-upt naar S3 zodat er niets van hun data verloren kan gaan. Na het opleveren van deze systemen kunnen zij nog steeds rekenen op ons voor onderhoud, zodat zij zich kunnen richten op hun onderzoek naar mobiliteit.

Dankzij de ingenieurs van Qmino zijn we snel van start kunnen gaan met het Route2School project: in minder dan een week tijd hebben ze onze development-infrastructuur in de cloud opgezet. Via coaching hebben ze bovendien onze interne ontwikkelaars wegwijs gemaakt in de wereld van agile software ontwikkeling en ons ontwikkelingsproces mee vormgegeven.

--> Yves Vanrompay, Doctor aan de faculteit van mobiliteitswetenschappen