XE Insight

XE Insight had een visie voor de ontwikkeling van een nieuw soort CRM systeem. Een systeem dat niet zomaar een database leek, maar iets dat gebruikers een visuele representatie kan geven van organisaties en de lopende verkoop processen. Qmino ontwikkelde voor hen youRNsight in regie. Een cross-platform web applicatie die al dit mogelijk heeft gemaakt.

Wij werkten voor dit project op een Agile manier. Er werden sprints georganiseerd, waarbij na voltooiing sprint reviews waren met de klant. Wij pasten voor het project ook Continuous Delivery toe. Er waren twee omgevingen, een test-omgeving en een productie-omgeving. De productie-omgeving werdt gebruikt voor het hosten van een stabiele versie van de applicatie. Op de test-omgeving stond steeds de nieuwste versie.

Omdat het hier ging over een CRM systeem, was de data van het systeem ook belangrijk. Om geen problemen te hebben met de migratie van data naar de verschillende versies toe, werden er steeds database migratiescripts geschreven die automatisch werden toegepast bij een deploy. Deze scripts werden uitvoerig getest om de integriteit van de data te bewaren.

Op gebied van software is dit een uitdagend project omdat zowel de user-interface als de backend van de applicatie complex zijn. Drag en drop van grafische elementen, het tekenen van verbanden, het labellen van allerlei zaken. Dit allemaal met business data, waar men op een gestructureerde manier data types kon aanmaken, en deze kon importeren uit allerlei databanken. De eerste versie van het systeem is momenteel ontwikkeld en XE Insight is momenteel bezig met de commercialisering.